Her følger en del bilder fra El Castell de Guadalest, tatt av Torbjørn Aarsland under en privat tur i oktober 2017.

Guadalest er den eldste byen på Costa Blanca. Fjellandsbyen med sine trange, stenbelagte gater med kafeer og håndarbeidsbutikker trekker hundretusener av turister året rundt.

Byen ligger 140 km fra Alicante og cirka en halv times kjøring fra Alfaz del Pi, Albir og Altea. Den lille byen med sine 200 innbyggere ligger 595 meter over havet i et steinete og rustikk landskap.

Her går livet sin vante gang på tross av turismen. Atmosfæren er avslappende og her kan man nyte freden og roen. Byen byr på fire museer, flere restauranter og kafeer samt butikker med et rikt utvalg av blant annet keramikk, håndlagde duker, smykker, klær, forskjellige lokale typer honning og vin.

Guadalest ble bygget av maurerne og påbegynt så tidlig som i det 7. århundre. Verdt et besøk er borgen Castillo de San Josè som ble bygget på samme tid som byen og er regnet som en av Spanias viktigste kulturskatter. På toppen av borgen er utsikten imponerende til blant annet den turkisfargede innsjøen Embalse de Guadalest som forsyner områdene omkring med vann.

Tekst hentet fra Spaniaavisen
  • El Castel de Guadalest sett fra parkeringsplassen
  • Sti til tunell inn til festningen
  • Inngang fra tunell i fjellet