Benidorm er den 5. største byen i provinsen Alicante, med ca 70.000 ordinære innbyggere hvorav ca 1/3 er langtidsturister med fast boligadresse. Benidorm har administrativ tilhørighet til regionen Valencia.

Byen er et typisk turistmål med stor chartertrafikk først og fremst fra England, Belgia, Nederland og Tyskland. I 2015 var det registrert over 11 millioner gjestedøgn med charterturister.

Benidorm er knutepunkt for bussruter til hele distriktet, og endestasjon for to lokaltog som går til Alicante by i sør og til Calpe i nord. Benidorm ligger ca 50 km fra Alicante internasjonale flyplass.

Distriktet Benidorm har ca 320 soldager årlig. Døgntemperaturen varierer mellom ca 15°C i januar / februar og ca 28°C i august. De mest behagelige periodene for turister fra Skandinavia er september – november og april – juni.

Det er to store sandstrender i Benidorm. Begge badestrendene har meget høy kvalitet. Den østlige Playa de Levante er ca 2 km lang, og er nok den delen som forbindes med festlig turistliv i Benidorm. Bebyggelsen innenfor består hovedsakelig av turisthoteller, butikker og serveringssteder. Den vestlige Playa de Poniente er ca 3 km lang, og gir et fredeligere og mer avslappet inntrykk. Innenfor denne stranden finnes en blanding av boliger for lokale innbyggere, forretningsvirksomhet og turisthoteller. Mellom disse to strandområdene ligger den karakteristiske gamlebyen med trange gater, utallige små restauranter og butikker, kirken San Jaime og en stor fliselagt klippe-terrasse som stikker ut i Middelhavet.

På østsiden av Benidorm er det gode turområder. Vest for Benidorm ligger det store shopping-senteret La Marina Centro Comercial. Og midt i byen er det et imponerende parkanlegg som starter nesten helt nede ved stranden, og som skiller de to bydelene.