To store to-etasjes sightseeing-busser med åpen topp dekker de mest interessante turistområdene langs kysten. Begge bussene har utgangspunkt (endestasjon) i bydelen El Rincón de Loix som er i den østlige enden av Playa de Levante. Oppstillingsplassen er utenfor den engelske pub’en Grand National i Avenida Ametlla de Mar nr 3.

turistbuss sightseeing Benidorm

City Tour linje 30 kjører vestover Avenida del Mediterráneo og dekker hele Benidorm fra øst til vest. Bussen kjører med 45 minutters mellomrom.

City Tour linje 31 kjører nordover Avenida Ametlla de Mar og dekker alle småstedene mellom Benidorm og Altea. Bussen kjører en gang i timen.

Begge bussene har informasjon på engelsk, tysk, fransk, spansk og russisk, men informasjonen som gis er relativt begrenset. Det er åpen høyttaler ved hvert sete.

Begge bussene koster normalt 6 Euro per billett. Busskortet TarjetaBus kan brukes også på disse rutene, og gir 10% rabatt. Dersom kortet er brukt på en vanlig bussrute mindre enn 45 minutter før man går om bord i City Tour, gir det 50% rabatt.

Man kan gå om bord på en busstopp langs ruten, og av igjen der det passer. Men en enkelt-billett gir ikke rett til å gå av og på flere ganger. Man må kjøpe en 24-timers billett (9,50 Euro), eller større for å kunne gå av og på flere ganger, eller kjøre med begge rutene uten ny billett.

Rutebuss nr 16 fra Finestrat-stranden gjennom Benidorm til festningsbyen Guadalest, som også har stoppested ved STKB, skal være oppgradert med øket komfort og informasjon på flere språk underveis. Denne rutebussen er et godt alternativ for dem som ikke ønsker å bruke leiebil til denne turist-attraksjonen. Guadalest er et av regionens viktigste turistmål.

Rutebuss nr 18 fra Finestrat-stranden til l’Algar stopper også ved STKB. L’Algar-området omfatter flere attraksjoner: En serie flotte fossefall i elven (Les Fonts de l’Algar). Et arboret med trær som er typisk å finne rundt Middelhavet, med bl.a. lokale aromatiske urter og planter. Temaparken Dinopark, som består av hundrevis av kaktuser og dinosaurfigurer. Området er veldig populært og mye brukt av lokalbefolkningen. Og ca 3 km fra fossefallene ligger Callosa’s gamleby og det etnologiske museumet som også skal være verd et besøk.