Lokalrutene i og rundt Benidorm kjøres av Llorente Bus, og man kan finne oversikter over alle bussrutene på deres hjemmesider. Llorente har også en mobilapp som viser avgangstidene der man befinner seg og hvor den aktuelle bussen er i øyeblikket.

Bussterminalen i Benidorm ligger ca 1,5 km fra gamlebyen og ca 4 km fra STKB. Like ved bussterminalen ligger jernbane-holdeplassen Benidorm Intermodal der lokaltoget L9 stopper, ca 2 minutter etter at det har kjørt fra Benidorm i retning mot l’Albir.

Det er flere bussruter som passerer både gamlebyen og STKB uten å gå via bussterminalen. Bussdekningen fra Benidorm og ut til det nærmeste omlandet er god. Alle småbyene mellom Finestrat i syd og Altea i nord er innenfor den samme takstsonen, så betalingen er den samme uansett hvor langt man følger bussen.

Normal billettpris i området mellom Finestrat og Altea er 1,55 Euro (2024). Det anbefales å kjøpe et elektronisk busskort (TarjetaBus) som koster 2 Euro. Kortet kan kjøpes på bussen. Kortet gir en betydelig rabatt, det kan brukes av flere personer samtidig, og man slipper å telle småpenger. Kortet gir også automatisk overgangspris 0,78 Euro (2024) for videre reise på en annen busslinje innen 45 minutter etter den første betalingen. Man fyller på enten 10 eller 20 Euro når det behøves. Billettprisen trekkes av kortet, og billetten viser gjenstående verdi.

Alle rutebussene er tilrettelagt for rullestolbrukere, med innebygget rampe i bakdøren og oppstillingsplass midt i bussen. Det er greit å ha med en ledsager som kan ordne praktiske ting som billettkjøp etc. Rullestolbrukere har en egen trykknapp utenfor bakdøren som må brukes for å signalisere at en rullestolbruker vil inn i bussen. Ved rullestolplassen er det også en egen stopp-knapp med rullestolsymbol. Den må brukes for å signalisere behov for rampen for å kjøre ut av bussen.

De 2 bussholdeplassene som ligger nærmest STKB er merket på illustrasjonen nedenfor. Enkelte av de rutene som passerer er beskrevet nederst.

Bussene 1 går til jernbanestasjonen i Benidorm der det går et trivelig smalsporet tog til Calpe i nord og til Alicante by i syd. Fra Alicante er det regulær jernbaneforbindelse videre ut i regionene.

Bussene 2, 3 og 15 passerer områdets største handlesenter La Marina Centro Comercial og den store Carrefour-butikken som ligger vest for Benidorm sentrum.

Buss 4 går til bussterminalen i Benidorm, der det er forbindelse videre ut i regionen.

Buss 10 går fra Benidorm sentrum via l’Alfàs del Pi og l’Albir til Altea og tilbake.

Buss 14 går mellom sentrum i landsbyen Finestrat og det østlige Benidorm.

Buss 16 går mellom Finestrat-stranden og landsbyen Guadalest oppe i fjellene. Denne gamle festningsbyen er et av regionens viktigste turistmål.

Buss 18 går mellom Finestrat-stranden og området Les Fonts de l’Algar der det er flere attraksjoner. Området er et populært reisemål hos lokalbefolkningen.